Uitgelicht: Kings Of Indigo

Quality wear for the next era - zo omschrijft het jeansmerk Kings Of Indigo hun collectie. 

 

Kings Of Indigo is van oorsprong een Nederlands merk en begon in 2012 met hun eerste collectie. Het jeansmerk is geïnspireerd door Amerikaanse en Japanse denim, wat weerspiegelt wordt in hun logo: een Amerikaanse cowboy en een Japanse karper vis. De karper wordt ook wel een koi genoemd, en staat in Japan symbool voor geluk, liefde en doorzettingsvermogen. Vandaar ook de afkorting van Kings Of Indigo: KOI.


Karpers zijn intelligente dieren; zo zwemmen ze tegen de stroom in. De karper staat bij Kings Of Indigo voor rebellie en dwarsheid. KOI is geen standaardmerk en staat echt ergens voor: voor duurzaamheid, transparantie en unieke items die nog jarenlang gedragen kunnen worden.Zo kun je bij Kings Of Indigo basisitems vinden, zoals fijne jeans, truien en sweaters, maar ook wat specialere modische stukken zoals jumpsuits, denim two pieces en mooie jurken en rokken. Kings Of Indigo is een veelzijdig merk wat net wat extra 'schwung' kan geven aan je garderobe!


 

 

Duurzaamheid

 

Alle items van Kings Of Indigo zijn gemaakt om lang mee te gaan. Het doel van KOI is om het meest duurzame jeansmerk ter wereld te worden. Zo willen ze dat mensen selectief zijn in wat ze aanschaffen en dat ze investeren in items die je nog jaren kunt dragen. Tevens hebben ze het 3R-principe geïntroduceerd: Recycle, repair, reuse. 
Hiermee hopen ze dat consumenten hun oude jeans niet weggooien, maar een nieuw leven geven. Ook worden steeds meer KOI producten vervaardigd van gerecycled PET materiaal.


Transparantie in het productieproces

 

Kings Of Indigo is heel transparant in hun productieproces. Zo kun je op hun website precies zien waar hun stoffen vandaan komen en waar er geproduceerd wordt. Het grootste gedeelte van hun collectie wordt in Europa en het Middellands Zeegebied geproduceerd. Speciale biologische hennep wordt uit China gehaald. Alle namen van bedrijven worden genoemd, zo weet je precies wat waar vervaardigd wordt. Eerst werden er ook stoffen uit India gehaald, maar daar zijn ze sinds seizoen 2018 mee gestopt. 

 Kings Of Indigo is niet zomaar een merk - het is een merk met liefde voor denim, liefde voor onze aarde en een oog voor de toekomst.

 

Laten we in de toekomst gaan consuminderen in plaats van consumeren. Misschien een beetje gek dat wij dit als kledingwinkel zeggen, maar het is nodig dat mensen bewust worden van hun koopgedrag, en dat kledingmerken transparanter worden in hoe hun producten tot stand komen. Kings Of Indigo is in ieder geval vooruitstrevend op dit gebied, en we hopen dat jullie met plezier hun kleding zullen dragen!

 

Alle items zijn in de webwinkel te vinden: https://www.schwungamsterdam.nl/brands/kings-of-indigo/